marți, 22 iunie 2010

creveti cu usturoi si cartofi


foarte simplu dar atat de bun. asa e bucataria mediteraneeana. probabil de aia place atat de mult. totul dureaza cam 20 de minute. 

pentru 2 portii fierbe 6-7 cartofi noi si mici cu tot cu coaja. cand s-au fiert ii tai in 4 si ii calesti putin intr-o tigaie cu ulei si 2-3 catei de usturoi tocati felii. scote pe o farfurie intinsa.

in aceeasi tigaie mai pune un strop de ulei, inca 2-3 catei de usturoi si o mana de patrunjel tocat.  ai grija patrunjelul in ulei incins face urat. pune peste repede si 20 de cozi de creveti decorticati deja. caleste 2 minute, nu mai mult. scoate-i pe farfurie. 

separat fa un sos din 200 de grame de iaurt, patrunjel, 3-4 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline extravirgin si sare. 

alaturi e bine sa ai un sauvignon blanc bine racit.

diseara stiu ce vreau sa mananc :))


6 comentarii:

  1. ca bine zici! mai c-as face si eu... dar chiar e nevoie de sosul cu iaurt?

    RăspundețiȘtergere
  2. e optional :)

    dar mie-mi place asa mult usturoiul ca nu scap nicio ocazie sa mananc cat mai mult :)

    daca ai si un frizzante esti aranjat...

    RăspundețiȘtergere
  3. de painea aia cu usturoi, de pe marginea farfuriei, vad ca nu zici nimic :)

    RăspundețiȘtergere
  4. am uitat, bata-ma sa ma bata norocul :))

    dupa ce arunci creveti in farfurie, pune cateva felii de paine in tigaie sa se rumeneasca putin cu uleiul si usturoiul ce-a ramas in tigaie.

    RăspundețiȘtergere