luni, 11 aprilie 2011

electrolux cooking experience @ club cortina


trei food bloggeri, o ora de gatit, o provocare. asta este reteta unei seri minunate initiata de electrolux la club cortina in corbeanca.

miercuri, 30 martie 2011, la invitatia golin harris, am testat pe viu cateva din electrocasnicele electrolux impreuna cu monica(aka foodie family) si smaranda(aka zana eficientei). 


provocarea lansata de electrolux prin vocea minunatei noastre gazdei carmen georgescu a fost de a gati un fel de mancare in mai putin de o ora pentru 10 persoane. zana smaranda si-a demonstrat maiestria cu o supa-crema de telina cu foietaj de mere si feta de capra,


eu am executat niste creveti cu usturoi si cartofi in compania placuta a unui sos de iaurt cu usturoi si patrunjel, 


iar monica ne-a rasfatat cu niste brownies pufoase si dulci.


alaturi ne-a fost si mazi, de data asta din pozitia de social media manager golin harris si nu de food blogger asa cum ne-a obisnuit.


cum nu stiam mare lucru despre plitele cu inductie (si cum sunt in cautarea unei plite incorporabile) experienta a fost mai mult decat binevenita. pe langa ca arata foarte cool si se curata usor, au un consum cu 30% mai mic fata de o plita electrica. actionarea se face digital, pe trepte de intensitate. un avantaj pe care l-am remarcat imediat este timpul extrem de scurt in care ajunge la temperatura maxima. dezavantajul plitei pare a fi ca atunci cand ridici tigaia/wokul sa amesteci ingredientele, plita simte lipsa cratitii si intre intr-un scurt stand-by dupa care se inchide. daca pui tigaia la loc in timpul de stand-by se reaprinde singura. daca nu trebuie sa o repornesti.


cat timp eu testam plita cu inductie, monica si smaranda se jucau cu un tip nou de cuptor, combisteam, care combina gatitul clasic cu avantajele gatitului la abur si care pe mine m-a convins pe loc de avantajele lui.


apoi ne-am asezat la masa si ne-am bucurat de mancare si de un sauvignon blanc pana tarziu in noapte desirand povesti despre excursii, destinatii, restaurante, hoteluri si condimente. una peste alta, un eveniment reusit si bine organizat, pentru care le multumesc celor de la electrolux si golin harris.

9 comentarii:

  1. Ce as da pe un asemenea cuptor... :) Arata perfect

    RăspundețiȘtergere
  2. cea mai mare diferenta fata de al meu (care e pe gaz) pare a fi timpul de coacere. ajunge mult mai repede la temperatura dorita si ca atare se reduc timpi de gatire considerabil. daca mai pui si aburul, si sistemul de culisare a tavilor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot pe gaz am si eu, dar nu ii pot seta temperatura, plus ca incalzeste neuniform. Aburii si sistemul de culisare sunt functii straine mie.

    Ai fost in minoritate, vad. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna si periculoasa in acelasi timp reteta asta cu cartofi si creveti. Am facut-o si eu intr-o duminica si de atunci, la cererea membrilor familiei, repet experienta destul de des.

    RăspundețiȘtergere
  5. @bogdan in minoritate e de bine, nu? :) ai dreptate cu gazul. il stapanesti numai din experienta, pe cand asta electric se pare ca poate fi stapanit by the book.

    @marcel ai perfecta dreptate :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. electric rules! eu sunt indragostita de al meu! cuptor vreau sa zic :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @zana tre' sa montez si eu unul cat de curand. sta in cutie de vreo 2 luni si-si asteapta randul dar mi-a fost cam lene :D

    RăspundețiȘtergere
  8. hai, monteaza-l odata, ca o sa ajungi ca Petrica si lupu' :) :)

    RăspundețiȘtergere